Etiket Arşivleri Politika

Konukman: İktidarın mali disiplin politikaları maaş artışına engel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mevcut ekonomi politikalarına yönelik, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır” sözleri tartışılıyor. İktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman, o dönemki politikaların siyasi sorumlusunun Erdoğan olduğunu hatırlatarak “Şimşek politikaların memuru Nureddin Nebati ve Erdoğan’ı kameraların önünde sert bir şekilde eleştirmiş oldu. Her iki ismi de zor durumda bıraktı” dedi.

Devamını Oku »

Erdoğan’ın faiz inadının yıkımı büyük: ‘Nas’ta fatura emekçiye

Törenle görevi Nureddin Nebati’den devralan Mehmet Şimşek, ekonomide rasyonel politikalara dönüleceğini açıkladı. Şimşek’in göreve gelmesi Erdoğan’ın dini bir referans olan “nas”la ilişkilendirdiği ve “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezine dayandırdığı Yeni Ekonomi Modeli’nden geri dönüş olarak yorumlandı. Ekonomistler, “Şimşek’in izleyeceği ekonomi yönetimi kemer sıkma politikalarına dayanacak. Ekonomi daralacak. Eskisi gibi maaş artışları zor. Emekçiler için daha zor bir süreç başlayacak. Yeni Ekonomi Modeli uğruna akıtılan milli servetin ve yoksullaşmanın hesabı verilecek mi” diye sordu.

Devamını Oku »

Kurtuluş kolay olmayacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Günçavdı, enflasyonun bir süre daha ülke gündemini işgal edeceğini vurgulayarak, "Ondan kurtulabilmek kolay olmayacak. Enflasyonla mücadele konusunda ‘politikasızlık’ sorunların başında geliyor" dedi. Yurtdışından sermaye girişinin olmaması halinde ülkenin ciddi durgunluğa gireceğini dile getiren Prof. Dr. Öner Günçavdı ile seçim sonrası ekonomiyi konuştuk.

Devamını Oku »