Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2023 TCMB ekim ayı PPK faiz kararı)

Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2023 TCMB ekim ayı PPK faiz kararı)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantısı için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlar, Merkez Bankası’nın bu ay alacağı politika faizi kararını merak ediyor. TCMB eylül ayında politika faizini 5 baz puan artırarak yüzde 30’a yükseltmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, politika faizine ilişkin cari ay sonuna yönelik beklentiler yüzde 33,68 olurken, 3 ay sonrasına yönelik beklentiler yüzde 37,27 olarak belirlendi. Peki, ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Türkiye’de yaşayan ve ekonomiyi yakından takip eden binlerce yatırımcı, Merkez Bankası’nın ekim ayında alacağı faiz kararını merak etmeye başladı. Yatırımcılar, ekonomistlerin faiz kararı beklentisini araştırıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ekim ayı toplantı takvimi belli oldu.
Buna göre; Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.
Gelecek hafta yurt içi veri gündeminde, pazartesi günü konut satışları, bütçe dengesi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, salı günü kısa vadeli dış borç istatistikler, konut fiyat endeksi, çarşamba günü uluslararası yatırım pozisyonu perşembe günü uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, haftalık para ve banka istatistikleri, cuma günü yurt dışı ÜFE, tarımsal girdi fiyat endeksi ve TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 5 puan artırarak yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.
Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 70 katılımcıyla gerçekleştirdiği ekim ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi’ni yayımladı.TCMB’nin politika faizine ilişkin cari ay sonuna yönelik beklentiler yüzde 33,68 olurken, 3 ay sonrasına yönelik beklentiler yüzde 37,27 olarak belirlendi.12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 37 düzeyinde oluştu.

Hakkında Murat Güner

Kontrol et

ABD’de açık iş sayısı 3 yılın en düşük seviyesinde

ABD’de JOLTS açık iş sayısı martta 8 milyon 488 bine gerileyerek, Şubat 2021’den bu yana …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir