Şişkinlikle baş etmenize yardımcı olacak 6 yöntem

Şişkinlikle baş etmenize yardımcı olacak 6 yöntem

Havaların soğumasıyla hareketin azaldığı kış günlerinde ödem ve şişkinlik herkesi bir hayli zorluyor. Peki şişkinlikten nasıl kurtulabilirsiniz? İşte şişkinlikle baş etmenin yolları…

Vücudunuzdaki şişkinliklerden ve ödemlerden kurtulmanızın en temel yolu gün içinde en az 2 litre su tüketmektir.
Eğer az hareketli bir yaşama sahipseniz şişkinlik yaşama olasılığınız yükselir. Bu sebeple hareketli olmak, yemeklerden sonra ya da gün içinde yürüyüş yapmak şişkinlikle baş etmenize yardımcı olacaktır.
Çiğ gıdalar tüketmek, sindirim sorunlarına ve şişkinliğe sebep olabilir. Bu nedenle beslenme rutininizdeki çiğ gıdaları bir süre rafa kaldırmak onlar yerine pişmişlerini tercih etmek faydalı olabilir.
Ödem söktürücü etkisiyle bilinen yeşil çaydan günde bir fincan tüketmek şişkinlikle baş etmenize yardımcı olabilir.
Mide asidinin artmasına yardımcı olan elma sirkesi, sindirim için de oldukça faydalıdır. Bir bardak suya iki çorba kaşığı elma sirkesi karıştırıp tüketmek, sindirimi tetiklemeye yardımcı olacak ve şişkinliği azaltacaktır.
Uzun süre strese maruz kaldığınızda ilk olarak bağırsak sağlığınız etkileniyor. Bağırsak sağlığının zarar görmesi de şişkinlik problemi yaşamanıza sebep olur.
Ancak stresi gün içinde kısa yürüşler, nefes egzersizleri gibi aktivitelerle yönetmeyi öğrenirseniz şişkinlik sorununuz azalabilir.

Hakkında Murat Güner

Kontrol et

Leyla Tanlar’dan nostaljik paylaşım (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Ünlü oyuncu Leyla Tanlar, sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla takipçilerini geçmişe götürdü. İşte ünlü ismin nostaljik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir